Παιδικές Κατασκηνώσεις

Holy Metamorfoseos Monastery Logo

ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΕΦΗΒΩΝ

Στην παραλία της περιοχής Κωστέϊκα στην Κάτω Βασιλική, Δήμου Ναυπακτίας, λειτουργούν Κατασκηνώσεις, σε σύγχρονες εγκαταστάσεις, όπου φιλοξενούνται παιδιά και έφηβοι ηλικίας από εννέα ετών και άνω, σε περιόδους για κορίτσια και αγόρια.

Η συγκεκριμένη δραστηριότητα των παιδικών Κατασκηνώσεων στην περιοχή του Δήμου Ναυπακτίας, (μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα) είναι πλέον με ιστορία άνω των πενήντα ετών.

Η μοναστική Αδελφότης της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, ίδρυσε οργανωμένες εγκαταστάσεις, για την φιλοξενία των παιδικών κατασκηνώσεων, σε κτήμα που δωρίθηκε για τον σκοπό αυτό, με στόχο την ελληνοχριστιανική αγωγή, και την προστασία της νεολαίας και της οικογένειας.

Δεκάδες εθελοντριών, εθελοντών και χορηγών, συμβάλλουν με τη συμμετοχή τους κάθε χρόνο, στην επιτυχή διοργάνωση και λειτουργία των προγραμμάτων αυτών για την σύγχρονη νεολαία.

Τα προγράμματα θεωρούνται πρότυπα, για την ορθόδοξη διαπαιδαγώγηση και εκπαίδευση των νέων, και παράλληλα πληρούν τις προϋποθέσεις, ώστε να λειτουργούν σε ετήσια βάση με την επίβλεψη και την αδειοδότηση των αρμοδίων Αρχών της Περιφέρειας Δ. Ελλάδος.

(Visited 880 times, 1 visits today)