40 Χρόνια Δημιουργίας στην Ναυπακτία (1977-2017)

Holy Metamorfoseos Monastery Logo

Εορτή της Θείας Μεταμορφώσεως του Σωτήρος 5 & 6 Αυγούστου 

Η Ναυπακτία ολόκληρη, γιόρτασε, για τα 40 χρόνια ενεργού παρουσίας του μοναστηριού,  και της πνευματικής, ιεραποστολικής και κοινωνικής δράσης,  στην τοπική, αλλά και την ευρύτερη κοινωνία, προβάλλοντας τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία εντός και εκτός Ελλάδος.  


  • 1977  Έγινε η θεμελίωση του Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος και της πρώτης πτέρυγας της ομωνύμου Ιεράς Μονής.


  • Από το 1977, είναι  αδιάκοπη η συνέχεια και της παρουσίας, της μοναστικής Αδελφότητος της Μονής, ως σήμερα.

  • Κλήρος και Λαός της Ναυπακτίας, ενωμένος με πίστη, στη δημιουργία και λειτουργία του Ιερού Μοναστικού καθιδρύματος,  που άλλαξε την τοπική ιστορία και έβαλε τον ιεραποστολικό μοναχισμό στο χάρτη της περιοχής.

  • Τα πρόσωπα που ενεργά συμμετείχαν στην διαδικασία ίδρυσης-ανέγερσης, κατά την περίοδο 1972-1980: Σπυρίδων Λογοθέτης, Αρχιμ. Ιδρυτής και Πρώτος Ηγούμενος. Δαμασκηνός Κοτζιάς, Μητροπολίτης Ναυπακτίας και Ευρυτανίας. Αθανάσιος Νταουσάνης, κοινοτάρχης Σκάλας. Χρήστος Φασούλης Δασάρχης Ναυπάκτου. Νίκος Ρέππας Δήμαρχος Ναυπάκτου. Γεώργιος Βεντούρης Αρχιτέκτων. Ξενοφών Δούρος Εργολάβος.
 
Η μοναστική Αδελφότητα Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, συνεχίζει σήμερα ακούραστα το πνευματικό και κοινωνικό έργο που επιτελεί, με δέκα έξι ιερομόναχους, αλλά και με την συμπαράσταση πλήθους εθελοντών και χορηγών που συμμετέχουν ενεργά στην επιτέλεση των σκοπών της μοναστικής Αδελφότητος.
(Visited 185 times, 1 visits today)